logo magyosz
                                          logo innovativ
 
 
logo generikus
logo vedettseg

A Kódexet aláíró Szövetségek tagvállalatai az alábbi linkeken tekinthetők meg:

 

Generikus Gyógyszergyártók és Gyógyszerforgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete (GE) a Magyarországon működő generikus gyógyszeripari vállalatokat összefogó szakmai érdekképviseleti szerv.

Tagvállalataik magas minőségű, mégis elérhető árú generikus gyógyszerkészítmények gyártására és forgalmazására specializálódtak. Egyesületük tagjai által kínált, az originális gyógyszerek szabadalmi védettségének lejártával piacra lépő generikumok költséghatékony megoldásként támogatják a mindenkori kormányzati politikát, hiszen alkalmazásuk a betegeknek és az egészségbiztosítónak is megtakarítást jelent.

 

Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Az 1992-ben alapított Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a kutatás-fejlesztés orientált gyógyszergyártókat képviseli. Tagvállalatai az „Új gyógyszer, új esély” jelmondatuknak megfelelően azon betegségek új gyógyszereit kutatják és fejlesztik, melyek kezelése ma még nem kielégítő. A gyógyszerek fejlesztése az alkalmazott technológiák és a nagyon szigorú vizsgálatok miatt hatalmas szellemi és anyagi befektetést igénylő tevékenység. Ennek eredményeként olyan, bizonyítottan hatásos és biztonságos gyógyszerekhez jutnak gyógyítók, amelyek betegek millióinak nyújtanak reményt a gyógyulásra.
Az egyesület célja, hogy együttműködve az egészségügyi kormányzattal elérje, hogy a rászoruló betegek a gyógyszertámogatási rendszeren keresztül hozzáférjenek a számukra indokolt és megfelelő modern terápiás lehetőségekhez. Az egyesület fontosnak tartja azt is, hogy széles körben ismertté váljon az értékteremtés, amelyet a tagvállalatok gyógyszerei az egyén és a társadalom számára biztosítanak.

 

Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének küldetése a világszínvonalú magyar gyógyszeripar évszázados hagyományainak tovább éltetése, új hagyományok teremtése. A Szövetség célja, hogy gyógyszereikkel segítsék a magyar emberek gyógyulását, egészségük megőrzését, beruházásainkon és munkahelyeinken keresztül pedig aktívan támogassák az ország gazdasági versenyképességét.

 

„VÉDETTSÉG" Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesülete

A „VÉDETTSÉG" Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesülete 2002-ben jött létre a népegészségügyi célkitűzések magvalósulásának elősegítésére, népszerűsítésére. Kiemelten támogatja és képviseli a népegészségügyi prevenciós célokat a járványügyi, illetve az oltóanyagokkal és immunbiológiai termékekkel kapcsolatos kérdések tekintetében. Az Egyesület a profiljába tartozó termékköröket érintő szabályozással összefüggésben véleményező testületként is működik, tagjai számára szakmai konzultációs fórum és érdekképviseleti szervezet egyben. Az Egyesület tagjai harmonizált álláspontját sikeresen közvetíti mind jogalkotási, mind más, az ágazatot érintő ügyekbe a társszervezetek, a döntéshozók és a társadalom felé.